Adana kumaş, Adana kumaş alan, adana kumaş alan kişiler, adana kumaş alanlar, adana kumaş satanlar, adana kumaşçılar, adana parça kumaş alanlar, adana parça kumaş satan, adana parti kumaş, adana spot kumaş, adana stok kumaş, adana ucuz kumaş
Alışveriş yaparken bilinçli bir seçim yapmak için kumaşın üretimi ve imhası hakkında bilgi edinin.
Her giysi parçasının çevre üzerinde bir etkisi vardır, ancak asıl soru ne kadar etkili ? Kıyafetlerinin tüm yaşam döngüsü hakkında endişe duyan müşteriler, bazılarının gezegen üzerinde diğerlerinden daha zor olduğu gibi, kumaş alan yapımına ve üretimden sonra bitimine neden olan üretim sürecini öğrenmelidir. Kumaşlara ilişkin aşağıdaki rehber pek kapsamlı değildir, ancak bir dahaki sefere alışveriş yaptığınızda düşünmeye değer noktalara iyi bir giriş olacaktır.
Keten
Keten, gıda üretimi için uygun olmayan engebeli arazide yetiştirilebilen ketenden yapılmış bitki bazlı bir kumaştır. Avrupa’da daha yaygın olarak bulunsa ve türkiyede kumaş alanlar www.partikumas.com de daha az bulunursa da, kimyasallar olmadan ekilebilir ve işlenebilir. Sürdürülebilir moda arkasındaki bilgili ses şöyle yazıyor:
“Geleneksel keten, işlenmemiş spot keten mahsulünden elde edilen bir su tutma işlemi ile elyafta işlenir. Bu, keten mahsulünün nehirlere veya su yollarına batırılmasını içerir ve su yollarına çıkan yüksek miktarda kirletici maddeyle sonuçlanır. Bunlar arasında artık zirai kimyasallar ve doğal atık bulunmaktadır. Daha çevre dostu işleme yöntemleri var. Bunlar çiğ emici ve enzim emicidir. Bu süreçler ham maddeyi lif haline getirirken, su geri çekme işlemiyle ilgili su kirliliğinden kaçınır (”).”
PAMUK
Pamuk, giysi, mobilya ve suni ipek ve sentetik gibi diğer tekstil karışımlarında kullanılan tüm kumaşların dörtte birini oluşturan doğal bitki bazlı bir elyaftır. Dayanıklı, nefes alabilen ve çok yönlü bir kumaştır. Ayrıca, sentetik kumaşların neden olduğu zararı göz önünde bulundurarak, büyük bir artı olan biyolojik olarak parçalanabilir. Aşağıdaki konuda daha fazlası.
Bununla birlikte, pamuk muazzam miktarda su için kullanılan tüm kimyasalların yüzde 7’si) ve ekilebilir alan (küreselde yüzde 2) kullanmaktadır. Başka bir deyişle, bu bir kaynak domuzu. Organik pamuk kimyasal etkiyi artırabilir, ancak ürün verimi azaldığı için daha fazla toprağa ihtiyaç duyar.
YÜN Kumaş Alanlar.
Yünün bir hayvansal ürün olduğu konusunda rahatsanız, bu en çevre dostu seçenek olabilir . Yün sert, kırışmaya dayanıklı, esnektir (orijinal şeklini korumada iyi demektir) ve “nemli hissetmeden önce neminin ağırlığının yüzde 30’unu emebilir” ( İyi Giyin ). Renkli boyaları kimyasal kullanmadan kolayca tutar.
Yün iplik alanlar suya dayanıklı sentetiklerin ve dış mekanlarda öne çıkan özellikli polyester elyafların yerini mikrofiber dökülme korkusu olmadan değiştirebilir – ki tartışılabilir ki, vegan olmasına rağmen, gıda zincirinde yaban hayatı için tehlike arzeder.
Yün ile ilgili en büyük sorun, geğirme koyunlardan kaynaklanan metan emisyonlarıdır. Yünün karbon ayakizinin tahmini% 50’si, daha büyük emisyonları kumaş alanlar sürecinden kaynaklanan diğer spot kumaş endüstrilerinin aksine, koyunlardan geliyor. Bununla birlikte, bu koyunlar ekilebilir olmayan arazide çoğalmaktadır.
RAYON & MODAL
Bu insan yapımı stok kumaşlar selülozdan yapılmıştır. Modal kumaş alanlar durumunda, selüloz yumuşak ağaçlardan gelir ve viskoz rayon genellikle bambudur. Ham mahsul biyolojik olarak parçalanabilse de, karbon disülfid de dahil olmak üzere onu kumaşa dönüştürmek için gereken kimyasallar güvensizdir.
POLYESTER
Polyester şu anda giyim sektörüne hâkim, giyimin yüzde 60’ında. İnsanlar, esnekliği, dayanıklılığı ve rahatlığı için hoşlarına gidiyor, ancak bunun ham yağdan üretilen bir plastik (enerji yoğun bir işlem) olduğunu hatırlamak önemlidir. Bazı üreticiler genellikle plastik şişelerden elde edilen geri dönüştürülmüş polyesterleri kumaşlarına ekleseler de, bunlar araştırmacıların daha yeni anlamaya başladıkları yeni polyester ile aynı çevresel tepkilere sahipler.
Şimdi biliyoruz ki, her yıkama plastik mikrofiberleri su yollarına bırakıyor ve bunlar süresiz olarak devam ediyor parti iplik alanlar gölleri ve okyanusları kirletiyor, hayvanlar ve dolaylı olarak insanlar tarafından yutuluyor.
“Bu mikroplastikler filtreleme tesislerinde sıkışmış olsalar bile, genellikle gübre olarak kullanılmak üzere çiftliklere gönderilen tesislerin ürettiği tortular ortaya çıkabilir. Oradan, elyaflar diğer su sistemlerine veya döllenmiş bitkilerde otlayan hayvanların sindirim kanallarına girebilir. ”
NE YAPALIM?
Mümkün olduğunda organik kumaşları seçin. Bunlar daha pahalıdır, yani daha az satın alırsınız – ama bu da iyi bir şey. Trendlerde hızlı geri dönüş sürelerini teşvik eden hızlı moda zihniyetinden ve kıyafetlere karşı atılabilir bir tutumdan kurtulmamız gerekiyor.