Gabardin Kumaş Nedir? Gabardin Kumaş Alan.
Gabardin – bu kumaş nedir ve özellikleri
Klasik gabardin, belirli bir tür yünden, yani bir merinos koyununun yünden yapılan doğal bir kumaştır. Merinos ipliği dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilir. Normalden daha ince ve yumuşaktır, bu nedenle bu tür yünden yapılan kumaş daha hafiftir ve cilde daha hoş gelir.
Modern tekstil teknolojileri sayesinde gabardin, saf yün ve yarı yün ile pamuk, ipek ve sentetik olarak üretilmektedir.
Gabardin Tarihi
19. yüzyılda İngiltere sakinleri, havanın nemli ve sert olduğu zamanlarda genellikle mac pelerin giyerlerdi. Yağmurluk kumaşına kauçuk emdirildi ve su geçirmezdi, ancak önemli bir dezavantajı vardı – havanın içeri girmesine izin verilmedi.
Ancak 1880’de durum değişti. Hampshire’da küçük bir fabrikanın sahibi olan Thomas Burberry, dünyanın ilk “nefes alabilen” su geçirmez kumaşını yarattı. Burberry, kumaşın yüzeyinde görünen suyun emilmeden damladığı kadar sıkı bir iplik bağlantısı icat etti.
Parti Gabardin Kumaş. Madde adını, gezginlerin kötü hava koşullarından kaçtığı bir oyunundan almıştır. Gabardinin icadından 8 yıl sonra, üretim yöntemi patentlendi.
Bununla birlikte, zamanla, malzemenin mükemmel özellikleri sıradan vatandaşların dikkatini çekti. Gabardinden yapılan dış giyim ve gündelik kıyafetler İngilizlerde moda oldu. Bu kumaştan yapılmış bir ceket şık kabul edildi.
Tabii ki unutulmamalıdır ki, bugün hala yaygın olarak bilinen ünlü Burberry markasının kurucusu Thomas Burberry’dir. Nitekim marka, gabardinin icadının bir sonucu olarak ilk popülerliğini kazanmıştır.
Üretim süreci ve özellikleri
Gabardin kumaşlar, kompozisyon ile değil, dokuma ipliği yöntemi ile ayırt edilir. Dişler, kesin olarak tanımlanmış bir açıda çapraz olarak hareket etmelidir. Böylelikle kanvasın dokusu çapraz çizgiler şeklinde bir desen elde eder.
Çözgü iplikleri, ilave (atkı) ipliklerden daha incedir ve iki kez bükülür. Ek iplikler sıradan tek ipliklerdir. Çözgü ipliklerinin daha yüksek yoğunluğu nedeniyle, atkı iplikleri pratik olarak gizlenir, bu nedenle kumaş yüzeyinde geniş eğik nervürler oluşur. İpliklerin bu şekilde yerleştirilmesi, malzemenin kabartılmasını sağlar.
XIX – XX yüzyılın başlarında gabardin kumaş alan renkleri koyun yününün doğal tonlarına uyuyordu. En yeni boyama metodolojileri, çeşitli renk ve tonların kullanımına izin verir. En popüler olanı, çözgü ve atkı ipliklerinin farklı renklere sahip olduğu iki renkli melanjdı.
Stok Gabardin. Maddenin özellikleri, bileşimindeki liflerin türüne göre belirlenir, ancak değişmeyen genel özellikler vardır. Doğal hammaddelerden elde edilen gabardin sadece mattır ve sentetik lifler ona bir parlaklık verir. Sentetiklerin safsızlık yüzdesi ne kadar yüksekse, gelgit o kadar parlak olur.
✓Melange, örneğin havadar fırfırlar ile romantik bir tarzda gece elbiseleri ve kıyafetleri için idealdir;
✓Gabardin kumaş alan ayrıca askeri üniformalar da dahil olmak üzere çeşitli iş giysilerinin dikilmesinde kullanılır;
✓Perdeler, yatak örtüleri, minderler, döşemeler ve diğer iç bileşenler için harika;
✓Hatta reklamcılık işinde bile kullanılıyor. Reklam afişleri ve afişleri beyaz gabardinden yapılmıştır.
Kullanma
✓Yünden veya yarı yünden yapılan yoğun gabardin, yarı-sezon takım elbise ve dış giyim üretimi için tasarlanmıştır;
✓Daha ince malzeme türlerinden pantolon, etek, elbise dikerler;
Lehte ve aleyhte olanlar
✓Güçlü dokuması nedeniyle malzemenin birçok avantajı vardır:
✓Mukavemet ve aşınma direncinde farklılık gösterir. Yıllarca kullanıldıktan sonra bile, ürün zaten yorulduğunda veya modası geçtiğinde bile mükemmel görünümünü korur;
✓Güzelce örtülür, şeklini korur, doğru kesimle şekle iyi oturur;
✓Sera etkisi yaratmaz – yüksek derecede hava geçirgenliğine sahiptir;
✓Mekanik strese duyarlı değildir, neredeyse kırışmaz;
✓Nem ve ışık geçirgenliği derecesi çok düşüktür;
✓Ürünler dokunması hoş ve rahattır;
✓Yıkama sırasında deforme olmaz, neredeyse esnemez.
✓Fazla bakım gerektirmez. Her şeyin temiz tutulması kolaydır, temizlenmesi ve ütülemesi kolaydır.
✓Olumsuz tarafı yüksek akışkanlıktır. Kumaş bir dikiş iğnesi ile kolayca zarar görebilir, bu nedenle olabildiğince dikkatli dikmelisiniz.
Gabardin Kumaş Nasıl Yıkanır? Gabardin Nasıl Ütü Yapılır?
Spot Gabardin Kumaş Alanlar. Bakım kuralları, gabardinin bileşimine bağlı olarak değişir. Her zaman kumaş türünü kontrol etmeli ve bakım talimatlarına uymalısınız. Bilgiler etiket üzerinde görüntülenebilir.
Soğuk mevsimde yünlü gabardin giysilerin kuru temizlemesi önerilir;
Yarı yünlü çamaşırlar, hassas veya yünlü yıkama fonksiyonu kullanılarak elde ılık suda veya makinede yıkanır;
Hafif kumaş türleri için, sentetik modda 40 derecelik bir sıcaklıkta makinede yıkamaya izin verilir;
Ütüleme en iyi şekilde içten dışa çok sıcak olmayan bir ütüyle yapılır. Spesifik ütüleme sıcaklığı, kumaşın bileşimi dikkate alınarak belirlenir;
Ürünün düzleştirilmiş olarak kurutulması tavsiye edilir.
Gabardin Alan Müşteri Değerlendirmesi.
Tüketiciler gabardini zarif ve pratik bir kumaş olarak görüyorlar.
Bu malzemeyi yarı mevsimde ve gezilerde kullanmanın rahatlığı, ısıyı mükemmel şekilde tuttuğu, neredeyse ıslanmadığı ve kırışmadığı için not edilir.
Eksilerden, kumaşın işlemede biraz kaprisli olduğu belirtiliyor. Bu nedenle, gabardin kıyafetlerinin dikilmesi en iyi şekilde oldukça deneyimli bir terzi tarafından yapılır.
Temizlemesi kolay ve uzun ömürlü olması çoğu alıcı için büyük artılar.