İzmir Kumaşçılar İzmir Kumaşçı Kot Kumaş Kim Alır?
Herkes dokuların farklı kompozisyonlarda geldiğini bilir. Doğal, doğal olmayan, karışık olmak üzere üç gruba ayrılabilirler. Doğal elyaftan yapılmış kumaşlar doğal hammaddelerden yapılır – pamuk, keten, ipek, yün, vb. Ayrıca, viskoz doğal kumaşlara atfedilebilir.
Doğal olmayan kumaşlar kimyasal olarak elde edilen liflerden yapılır – bunlar asetat, polyester, naylon, lavsan, naylon vb. Harmanlanmış kumaşlar, farklı kökenlere sahip birkaç lif içerebilir. En son teknoloji sayesinde, sentetik kumaşların görünümü doğal kumaşlardan farklı değildir, ancak kumaşın üründe nasıl davranacağını ve ne kadar özen göstereceğini bilmek için kumaşın bileşimini bilmek çok önemlidir. Bugün bir dokunun bileşimini yakarak nasıl belirleyeceğimiz hakkında konuşacağız.
Pamuk ve keten.
İzmir Kumaşçılar İzmir Kumaşçı Kot Kumaş Kim Alır?
Bitki kökenli lif. Pamuk pamuktan, keten keten kulağından. Lifler parlak bir alev ve ardından bir parıltı ve biraz beyaz dumanla hızlıca yanar. Zayıflatmadan sonra, alev koyu gri kül oluşumu ve yanmış kağıt kokusu ile uzun süre için yanar. Keten daha kötü yanar ve daha hızlı ölür, neredeyse hiç kül veya keskin koku bırakmaz.
Doğal viskon.
Ahşaptan ve daha kesin olarak selülozdan üretilir ve bundan viskoz elde edilir. Bu lif, pamuğun tüm özelliklerine sahiptir, ancak kimyasal olarak üretilmesine rağmen, viskoz doğal kumaşlara güvenli bir şekilde atfedilebilir. Yani çok çabuk yanıyor. Alev söndüğünde, çok uzun bir süre için yanar, keskin bir yanmış pamuk yünü kokusu oluşturur, gri duman ve küller bırakır, bu da ellerinizde kolayca parçalanır.
Yün ve ipek.
İzmir Kumaşçılar İzmir Kumaşçı Kot Kumaş Kim Alır?
Hayvansal kökenli lifler. Yün hayvanların saç çizgisinden üretilir ve ipek üretiminde ipekböceği tarafından üretilen iplikler kullanılır. Yakıldığında, bu lifler aynı şekilde davranır. Yavaşça yanarlar, lifler olduğu gibi kıvrılır. Alevsiz ipek hemen söner. Yün, zayıflatmadan sonra, yanmaz. Oluşan kömür parmaklarınızla kolayca ezilebilir. Yanan yün kokusu, ipek yanmış boynuzları yakarken yanmış saç veya tüydür.
Sentetik materyaller.
İzmir Kumaşçılar İzmir Kumaşçı Kot Kumaş Kim Alır?
Üretim için İplik alanlar hammaddeler, petrol ve gaz işleme malzemeleridir (lif türleri – poliamid, polivinil klorür, polyester, vb.). Kimyasal olarak alın. Yanma sırasında erimeleri, siyah duman ve akı oluşturma, zayıflamadan sonra parmaklar tarafından ezilemeyen bir yumruya sinterleme ile birleşirler. Ekşi sentetik kokuyu yayar.
Sıradan kumaşın ne kadar tarih saklayabileceği şaşırtıcı … Bir parça giysi, döşeme, yatak takımı olsun. Doğal ve yapay, örme, keçeli, dokuma gibi çok çeşitli resimler var. Ve hepsi bir şekilde dünyamızı belirliyor, değiştiriyor ve ilerletiyor.
İlk kumaş alan tarih öncesi çağlarda ortaya çıktı. İlk başta, sadece sıcaklık ve koruma sağladı, ancak yakında yaratıcı bir hayal gücü gerçekleştirmek, kalabalığın arasından sıyrılmak ve yüksek bir statü belirtmek mümkün olan insanların yardımıyla bir araç haline geldi.