“kilo ile parça polar” kelimesiyle tanışırken akla gelen ilk şey, analogu “yün”, yün, koyun derisidir. Bununla birlikte, bu kumaşın mucitleri, görünüşe göre, malzemenin doğallığını değil kumaş alanlar gerçek yünün yanı sıra ısıyı tutma kabiliyetini de akıllarında tutmuşlardır.
Polar nedir?
Kilo İşi Polar Kumaş Alanlar. En çok aranan kumaşlardan biri olan polar sentetiktir. Polyester ve diğer suni elyafları birleştirir ve hafiftir, nem tutmaz ve iddiasızdır.
Parti polar kumaş. Malzemenin kalınlığı ve dokusu farklıdır, bu nedenle ondan hem giysi hem de astar, manşet ve yaka yapılır. Son zamanlarda, polar , aşınma direncini artıran, tüylenme önleyici bir kaplama ile üretilmiştir.
Polar nerelerde kullanılır?
Ucuz polar kumaş. Çok önemli avantajlara sahip olan polar, çeşitli modellerde uygulama bulmuştur, ancak çoğu zaman spor giyim dikmek için kullanılır . Örneğin, dağcılar genellikle üç katmanlı bir giysinin parçası olarak polar ceketler giyerken, yürüyüş meraklıları polar takımları tercih eder.
Bununla birlikte, kapüşonlular, şapkalar, eldivenler, pantolonlar, ceketler, yelekler ve hatta gömlekler gibi gardırop ürünleri “spor köklerini” çoktan kaybetti ve gündelik giyim ve hatta bazıları iş statüsü kazandı.
Spot polar kumaş alanlar. Ağın bütünlüğünü bozmadan liflerin filamentlerini yüzeye çekerler. Sonuç, birçok hava dolu gözenekli bir kabarık polyester elyaftır. Kilo işi polar kumaş. Daha sonra ortaya çıkan doku, soyulma önleyici tedaviye tabi tutulur. Bu, ürünleri kullanırken hapların görünümünü önler. Son aşama, yapağının özel çözümlerle işlenmesidir. Kumaşa su itici veya antibakteriyel kaplama gibi özel özellikler kazandırırlar.
Parti kumaş alanlar. Yapağı üretimi için kullanılan hammaddeler, hem işlenmemiş hem de geri dönüştürülmüş (plastik şişeler, film) tamamen sentetik elyaflardır. Bu malzemenin doğal bir analogu yoktur. Bazı yönlerden yünlü ürünler yünlülerin yerini almıştır, ancak özellikleri tamamen benzersizdir ve yünle aynı değildir. Spot Polar, spor ve çocuk giyimi (sweatshirt, tulum, pantolon, polar – fotoğrafın ne olduğunu gösterir), termal iç çamaşırları ve iç çamaşırları, aksesuarlar (eldivenler, şapkalar, çoraplar), dış giyim (ceketler) için bir ısıtıcı olarak yaygın olarak kullanılmaktadır. , pantolon , şapka) yanı sıra ev tekstili (bornoz, battaniye, yatak örtüleri).
Kumaş alan türlerinin tanımı Çeşitli kriterlere göre yapağının ne olduğunu görelim. Spesifik yer çekimi: mikro polar – 100 g / m²’den az yoğunluğa sahip ince kumaş. Keten, ince iç çamaşırı, ev kıyafetleri genellikle ondan dikilir; düşük yoğunluklu polar – termal iç çamaşırları, tozluklar, ince sweatshirtler için kullanılan biraz daha yoğun mikro (100 g / m²);
Kilo işi kumaş parçası alanlar. Orta ağırlık – bu, çocuk giyim, şapka, eşarp, eldiven, çorap üretiminde kullanılan 200 g / m² yoğunluğa sahip en popüler tiptir;
yoğun (300 g / m²), bu kalınlık çok sıcak giysiler için ve ayrıca ev tekstili üretimi için kullanılır;
ekstra yoğun polar (400-600 g / m2) – özel (örneğin turist kıyafetleri) giyim ve ekipman üretimi için kullanılır. İşleme yöntemiyle:
tüylenme önleyici; antistatik;
su geçirmez;
yanmaz.
Ağın çeşitli bileşimlerle işlenmesi, performansı artırmak için tasarlanmıştır. Çift taraflı ve tek taraflı olabilir, işleme yöntemleri birbiriyle birleştirilir.
Kumaş özelliği
Kilo işi polar, polyesterden yapılmış dokunmamış bir kumaştır. Özel makineler yardımıyla, bir yapağı oluşturmak için küçük ilmekler ve birçok nefes alabilen gözenek oluşturulur. Üretimdeki kumaş, malzemenin yanıcılığını azaltmak ve hap oluşumunu önlemek için işlenir.
Kilo ile polar ürünler çekmez, çözgü yapmaz ve çekmez, bu nedenle kumaş ön gerektirmez. Buna rağmen, yapağı mükemmel bir esnemeye sahiptir, solmaz ve iyi boyanabilirlik ile ayırt edilir.