Yün neden birkaç yüzyıldır tüm dünyada beğeniliyor? Neden yünlü kıyafetleri tercih etmelisiniz? İncelememizdeki yünün özellikleri hakkında her şey.
Yünlü kumaşların özellikleri
Katılıyorum, “yün” kelimesiyle ilk ilişki sıcaklıktır. Ancak bu, malzemenin tek olumlu kalitesinden uzaktır. Yünün diğer kumaşlara göre birçok avantajı vardır ve bazılarında eşit değildir. Onları daha ayrıntılı olarak ele alalım.
Yün – kumaş özellikleri
Yünlü kumaş alan üretiminin temelinin, koyun (merinos), deve, tavşan (angora), lama (alpaka, suri vb.) Ve keçi (tiftik) gibi hayvanların kılları olduğu bir sır değil. Doğal hammaddeler, her şeyden önce malzemenin mükemmel ısı yalıtım özelliklerini açıklar ve ikincisi – maliyet, yün asla ucuz değildir.
Kilo ile Yünlü kumaş çeşitleri, çeşitliliği açısından dikkat çekicidir : tüvit , buklet , kaşmir , jarse , gabardin, örtü vb. Hepsi yoğunluk, dokuma modeli, iplik kalitesi ve diğer parametreler açısından farklılık gösterir. Bununla birlikte, iki ana malzeme türü vardır: yün ve yün karışımlı kumaşlar. İlki, yüne ek olarak başka lifler de içerebilir (naylon, viskon vb.), ancak% 10’dan fazla değil.
METRE VE KİLO İLE KUMAŞ ALINIR.
Yün karışımlı kumaşlar, karışıma çok daha büyük miktarlarda suni, doğal ve sentetik elyaf ilavesiyle yapılır. Bu, üreticilerin malzemenin kalitesini (aşınma direnci, esneklik, şekli koruma yeteneği, vb.) İyileştirmesine, mevcut doğal kusurları ortadan kaldırmasına ve malzemeyi daha ekonomik hale getirmesine olanak tanır. Bununla birlikte, bazı özelliklerin güçlendirilmesinin diğerlerinde bir azalmaya yol açabileceği akılda tutulmalıdır.
Yünlü kumaşların özellikleri. Kumaş parçası satanlar.
Peki yünün temel faydaları nelerdir?
Rüzgar ve ısı koruma işlevi. Yünlü giysiler gerçekten sıcaktır. Bu durumda vücut terlemez ve terlemez. Belki de yün, dış giyim dikmek için en popüler malzemedir.
Esneklik ve esneklik. Çoğu yünlü kumaşla çalışmak keyiflidir.
Dayanıklılık ve güç. Yün ürününüzün gardırobunuzda uzun süre kalacağından emin olun.
Koşulsuz ve önemli bir artı olan son derece düşük kırışıklık. Özellikle yünlü takımlar ve dış giyim ile ilgili olarak.
Kiloluk parça kumaş satanlar. Higroskopiklik. Yün, dokunulduğunda kuru kalarak ve dahası sizi ısıtmaya devam ederken% 20’ye kadar nemi emebilir.
Işığa dayanıklıdır.
Hipoalerjenik.
Kumaş alan.
Aşınmaya ve kire dayanıklıdır. Yün pratikte kirlenmez, tozu ve kiri emmez.
Kokulara dayanıklıdır. Yünlü ürün duman, yiyecek veya ter kokmaz.
Kiloyla Yünlü kumaşların belki de ana dezavantajı inceliğidir. Ceketin özel bakıma ihtiyacı var. Ancak bu, malzemenin tüm avantajlarını karşılayamayan önemsiz bir nüanstır.
Parti kumaş alan. Buklet kabanların, kısa kabanların, ceketlerin, gayri resmi ceketlerin ve ceketlerin dikildiği yoğun ve kaba yünlü bir kumaştır. Oldukça orijinal, ama herkes bundan hoşlanmıyor. Yüzey, kumaştan gerilmiş gibi düğümler ve ilmeklerle kabartılır.
Gabardin satın alan veya Twill yağmurluklar, ceketler, kısa paltolar ve paltoların dikildiği çapraz (dimi) bir iplik örgüsüne sahip yoğun, aşınmaya dayanıklı ve dayanıklı bir kumaştır. Sadece yün değil, pamuk da olabilir.
İPLİK – KUMAŞ YERİNDE DEĞERİNDE ALIYORUM.
Kilo kumaş fiyatları. Flanel yün, pamuk ve / veya sentetik malzemelerden yapılabilen yumuşak ve hafif havlı bir kumaştır. Flanel oldukça “gevşek”, iyi tanınan bir dokuya sahiptir; örgü düz veya dimi olabilir. Erkek, kadın ve çocuk gömlek, ceket, pantolon, takım elbise, pijama ve diğer kıyafetler bu kumaştan dikilir.
Kural olarak, bu tür giysiler kış ve sonbaharda daha uygundur, ancak bazı pazen giysiler yazın da giyilebilir. Flanel için klasik renk gridir, ancak günümüzde bu kumaş hemen hemen her türlü boyanabilir.
Kumaş. Yünlü kumaş alan düz bir iplik örgüsü ile üretilir. Ortaya çıkan kanvas, mat, yumuşak bir yüzeye sahiptir. Lifleri o kadar birbirine düğümlenmiştir ki aralarında kesinlikle boşluk kalmaz. Dıştan bakıldığında kumaş keçeye benzer. Yünlü kumaş üretiminde merinos yünü ile deve ve koyun yünü kullanılmaktadır.