Mayo İçin Kaç Metre Kumaş Gerekir? Mayo Nasıl Dikilir?
Kumaş alan. Bir tekstil banyo bezi seçimi, kendi ellerinizle bir ürün yapmak için en önemli şeydir. Her şeyden önce, ürünün rengine değil, şekil stabilitesi, güvenlik, hipoalerjenite, mukavemet, boyama güvenilirliği ve higroskopiklik ile esnekliğe bakmanız gerekir. Yani parti kanvas vücuda sıkıca oturmalı, sarkmamalı, kıvrımlar halinde toplanmalı, suya girdikten sonra şeklini kaybetmemelidir. Ayrıca malzeme vücuda zararlı, kızarıklık ile tahrişe neden olan toksik maddeler yaymamalıdır. Ayrıca stabil, çabuk kuruyan, deforme olmamalı ve deniz tuzu ve güneş ışığının etkisi altında solmamalı.
Spot kumaş alan. Pamuk temelde suda değil kıyıda tasarlanmış bir malzemedir. Küçük çocuklar ve hamile anneler için uygundur. Polyester, çocuklar ve yetişkinler için klasik plaj kumaşıdır. Ondan yapılan mayo, iyi güneş koruması ve su itici özelliklere, küf ve kire karşı dayanıklılığa, ucuzluğa ve örtüye sahiptir.
Poliamid, su itici ve dayanıklı, güvenilir bir malzemedir. Kire karşı hassastır.
Likra, hafiflik, mukavemet, nem direnci, kırışma direnci ve hijyen ile karakterize edilen en elastik kumaştır.
Mikrofiber acemi zanaatkâr kadınlar için düşük maliyetli, nefes alabilen, dayanıklı, deforme olmayan bir malzemedir. Tek dezavantaj, şekil kaybıdır.
Supplex, jimnastik veya yüzmeyle ilgilenen sporcular için sadece olumlu tarafta karakterize edilen bir malzemedir. En güzel ve kaliteli, ancak sanat dansı yapan kız ve erkek çocuklar için ucuz değil.
NASIL ÖLÇÜM YAPILIR
Öncelikle mayoluk kumaş alınır kumaş alırken ne tür kumaş aldığınıza mutlak dikkat ediniz alım işiniz bittiğinde renk olarak karar verdiğiniz kaç metre alacağınıza takılmayın kafanız karıştı işe kim kumaş kesen kişiden yardım alınız bir mayo veya bikini için tabi beden farkı çok önemli bende ölçünüzü göz önünde bulundurmalı ve ortala 1.20 cm arası ile 1.70 cm likralı mayo kumaşı ihtiyacınızı fazlasıyla karşılar.
Örnek Olarak: Kumaş seçimi için öneriler : fitil, likra, mikrofiber, naylon.
Bu model 44 beden üzerine dikilmiştir.
İhtiyacın olacak:
– 1.40 m genişliğinde ana kumaş – 0.80 m;
– 1.40 m genişliğinde astar kumaşı – 0.30 m;
– 0,7 cm genişliğinde elastik bant – 2,0 m;
– dikiş iplikleri.
Parça kot kumaş alanlar. Ölçüm almaya gelince, ana sınıfın adım adım talimatları için göğsün kaplamasını kalçaların kapsamı ile bilmeniz gerekecektir. Ayrıca sırtın genişliği ve göğsün yüksekliği, yani bardakların üstünden alt kısmına kadar olan dikey mesafe hakkında da bir fikriniz olması gerekir. Hamile kadınlar ve fazla kilolu bayanlar için kapalı tip bir ürün oluşturmak için bel ölçüsünü de bilmeniz gerekecektir.
Parça kumaş satanlar. Bir bebekten bile doğru bir şekilde ölçüm alabilmek için ideal olarak iç çamaşırı olmadan ölçüm yapmak gerekir. Bu mümkün değilse, sütyenle çekmeden ölçmeniz gerekir. Bu durumda ölçülerin vücut üzerinde olması gerekir. Gelecekteki mayo vücuda sıkıca oturması gerektiğinden, etek için ödenek bırakamazsınız.
ARAÇLAR VE MALZEMELER
Mayo dikmek için kullanılacak malzemenin kendisine, külot için elastik bir banda, push-up efektli veya süngersiz köpük bardaklara, kemiklere (eğer tasarım gereği varsa), aksesuarlara, iğnelere, iplere, kurşun kalemlere, makaslara ihtiyacınız olacak. ve bir dikiş makinesi. Ürünün ölçülerini alıp doğru bir diyagramını çizdikten sonra bir malzeme ile hesaplama yapabilirsiniz. Kural olarak, açık tip bir ürün, kapalı bir tip için – 2,5 metreden fazla 1,5 metreden fazla kumaş almaz. İlginçtir ki, günümüzde zanaatkâr kadınlar için tüm yanlış hesaplama işlerini yapan özel hesap makinelerinin sağlanması bile ilginçtir.
TEK PARÇA MAYO MODELİ
Kilo ile kumaş satanlar. Gelecekteki bir ürün için bir desen oluşturmak, kıyafet dikmek için en ilginç şeydir. Parlak dergilere güvenmeden, farklı üreticilerden ve markalardan bir fikir ödünç almadan kendiniz yapabilirsiniz. Mayo kalıbı gibi bir unsurun inşasına, gelecekteki şeyin tipi belirlenerek başlanmalıdır. Açık bandeau mayo, boyundan bağlı korsaj, klasik korsaj ve fitinglerle bağlanıp kapalı hale getirilebilen bikini bulunmaktadır.
Kumaş satan yerler. Not! Tamamen kapalı tipte maillot, plange, yüksek boyunlu, tankini, bandini ve tank vardır. Alt tipine bağlı olarak slip mayo, şort, bikiniler ve mini bikiniler bulunmaktadır. Ayrıca yüksek belli külotlar da var. Ardından, sabitleme türüne ve diğer aksesuarların yerleştirilmesine karar vermelisiniz. Bundan sonra kağıt üzerinde ön eskizler yapabilir ve bunları makasla kumaş kesimi yapmak için kullanabilirsiniz.
DİKİŞ
Mayo dikmek, katı parçaların sıradan bir iğne ve iplik kullanılarak veya bir dikiş makinesi kullanılarak birleştirilmesini içerir. Hem birinci hem de ikinci durumda, külotun her bir kenarının, ürünün vücuda maksimum yapışmasından sorumlu olacak bir lastik bant olduğundan emin olmanız gerekir. Birlikte dikilmeleri gerekir. Korse gelince, eğer balenli ve bir köpük ek ile geliyorsa, o zaman yapı önce kılıflanır ve yapının üstüne binmek için başka bir kumaş katmanı eklenir. Daha sonra alt ve üst kısımlar karın boyunca uzanan ek doku ile birleştirilir.
BÖLÜNMÜŞ MAYO MODELİ
Kumaş alan. Ayrı bir mayo kalıbı oluştururken hiçbir şey zor değil. Öncelikle dip ölçüleri ile bir siluet yapılır. Aralarında boşluk bırakıcı bulunan iki üçgen oluşturulur. Sonra tepenin silueti yapılır. Kural olarak, koltuk arkalığı ve sabitleme gibi önemli parçaları zaten içeriyor. Hesaplamalarda hata yapmamak için mayo diktiğimiz adıyla yazılarda bulunan hazır şemalardan birini kullanabilirsiniz.
MAYO
Yüzme sandıkları yapmak bir korse yapmaktan daha kolaydır, çünkü kural olarak sünger, şınav veya balen şeklinde ek parçalar yoktur. Gereken tek şey, kumaşı bitmiş desenlere göre kesmek, kenarların etrafına ince bir elastik bant dikmek ve kullanılan kumaşın bir kısmını yanlış tarafa bükerek kenarları dikmektir.
KESİP AÇMAK
Mayolar ile çalışmayı olabildiğince basit hale getirmek için eski mayolar alabilir, kesebilir ve üzerlerinden deseni çıkarabilirsiniz. Kumaş yarı saydamsa, ilkine ek olarak başka bir ek kumaş katmanı eklenmelidir.
DİKİŞ
Daha sonra kumaş kendi kendine dikilir. Kesim elastik bir bantla işlenir, ardından ürünün uçları oluşturulur. Bu, mayonun yapıldığı aynı kumaştan donanım, saten kurdeleler veya bağlar olabilir.
BİKİNİ ÜSTÜ
Kumaş alanlar. Bir mayodaki korsaj en temel şeydir, başkalarının gözlerinin en çok yöneldiği şeydir. Bu nedenle kusursuz yapılması gerekir. Bunu başarmak için, vücut parametrelerinizle kontrol ederek yalnızca kanıtlanmış kalıp kalıplarını kullanmanız gerekir.
SÜTYEN ARKASINI AÇIN
Deseni oluşturduktan sonra, önce sütyeninizin arkasını oluşturmanız gerekir. Bunu yapmak için kumaşı sağ tarafı içe doğru iki kez katlayın. Ardından, desenleri iğnelerle sabitleyin ve sabun veya tebeşir ile kumaşın üzerinde daire içine alın. Üst kısımdaki kesiklere 1 santimetre pay bırakın. O zaman boşlukları kesmeniz ve ipliğin çözgüsünü gözlemlemeniz gerekir.
SÜTYEN ARKASININ İŞLENMESİ
Kumaş parçası alanlar. Sütyenin arkasının alt kısmı, daha iyi sabitleme için elastik bir bantla bir etek kenarına dikilmelidir. Bunu yapmak için, ödeneğin kenarını elastik içten dışa doğru yapın ve ön taraftan düz bir dikişle, elastiki kendinize doğru çekerek dikin.
KUP BAĞLANTISI
Sırada arka tarafın ön tarafla bağlantısı var. Bunu yapmak için, parçaları birkaç taraftan işaretlemeniz, fazlalıkları kesmeniz ve arka tarafın uçlarını öne doğru çizmeniz gerekir.
ALT KENAR KENARI
Bundan sonra, bardakların altını kenarlandırmak için bir örgü deseni yapmanız gerekir. Alt kesim boyunca bandın bir kenarını içeriye dikin. Ardından, ön taraftan alt kesimi bükün ve bir makine ile bir
MAYO YAPMAK İÇİN
İpleri yapmak için örgüyü kesmeniz ve örgünün kenarlarını düz bir dikişle işlemeniz gerekir. Uzunlukları herhangi biri olabilir. 2 metre almak en uygunudur.
İPLERİN SÜTYENE BAĞLANMASI
Bağları isterseniz dekoratif halkalar veya başka herhangi bir bağlantı parçasıyla bağlayabilirsiniz. Herhangi bir zanaat mağazasında satılır. Tek gereken, halkaları tek parça streç giysi ile ve ipleri punteriz kullanarak bağlamaktır.
TOKA ÜZERİNDE DİKİŞ
Tıpkı iplerde olduğu gibi, tutturucunun ön tarafını elle dikmeniz veya bir daktilo kullanmanız gerekir.
ŞİŞMAN BAYANLAR İÇİN MAYO
Kumaş parçası alanlar. Kapalı mayolar kilolu bayanlarda en iyi şekilde görünür. Bunları yapmanın en kolay yolu mevcut olanlara dayanmaktır. Tek yapmanız gereken eski bir modeli kesmek, kumaşı almak ve yeni ürün için bitmiş desenleri yeniden çizmektir. Daha sonra elastik bantları bir desen ve dikiş gibi bir dikiş makinesi ile desenlere yerleştirin. Sonunda, yapılan ürünü deneyerek dekore edebilirsiniz.
Kilo kumaş satanlar. Örneğin, korse, sütyen üstündeki payetler ve saten kurdeleler, kilolu bayanlarda çok orijinal görünüyor. Makine veya el yapımı pürüzsüz işlemeli ürünler orijinal görünüyor.
HAMİLE İÇİN MAYOLAR
Kumaş alan. Hamile kadınlar için her tür mayo uygundur. Hem kapalı hem de açık kıyafetlerde mükemmel görünecekler. Kendi ellerinizle nasıl mayo dikeceğiniz konusunu tamamlayan, bir ürün oluştururken, karın için yeterli boşluk bırakmanız ve külot üzerinde elastik bantlar yapmanız gerektiğini, böylece aralarında sürtünmemesi gerektiğini hatırlamak önemlidir. hamile annenin bacakları. Telafisi imkansız bir hata yapmamak için dikkatinizi bir üst ve külot ya da elbiseye benzeyen bir modele çevirmelisiniz.