Neopren Nedir?
Neopren kumaş, Neopren kumaş alan, Neopren kumaş alanlar,parti Neopren kumaş,stok Neopren kumaş,spot Neopren kumaş, Neopren kumaş satışı,parti neopren,stok neopren,spot neopren,parti neopren alan,stok neopren alan,spot neopren alan,parti neopren alanlar,stok neopren alanlar,spot neopren alanlar, neopren kumaş zeytinburnu,neopren kumaş zararları,5 mm neopren kumaş,1 mm neopren kumaş,neopren kumaş nasıl dikilir,parça neopren kumaş,neopren kumaş mayo,neopren ne işe yarar,
Muhtemelen daha önce farkında olmadan Neopren ile karşılaştın. Ama Neopren nedir? Neopren, 1930 yılına dayanan, üretilen ilk başarılı sentetik kauçuk oldu. Lastikler, hortumlar ve özellikle kullanışlı bir malzeme olduğu için şimdi de yüksek uç pistlerine doğru ilerliyordu. Bu dolgulu, kalın kumaş son zamanlarda tasarımcılar arasında favori olmuş ve sıcaklık ilave edilmiş bir yapıya sahip olmuş.
Neopren neyden yapılır ve nasıl yapılır?
Bu köpüklü sentetik kauçuğun teknik ismi çoğunlukla karbon ve hidrojen atomlarından oluşan polikloroprendir. Neopren kumaş alan kloropren kullanan kimyasal bir reaksiyonla yapılır ve sonuçta polikloropren cipsleri geride kalır. Çipler daha sonra eritilir ve çeşitli karbon pigmentleri ve köpürme ajanları ile karıştırılır, bu daha sonra bir fırına konur ve genleşinceye kadar pişirilir. Elde edilen neopren, istediğiniz kalınlıkta spot neopren tabakaları oluşturmak için dilimlenir.
Genellikle polyester veya naylon olmak üzere diğer iki kumaş parçası arasında kalan Neopren levhaları bulacaksınız. Bazen elastik kumaşlar parti Neopren’in esnekliğini arttırmak için karıştırılır, bu bir giysi olarak giyildiğinde özellikle yararlıdır. Neopren kumaşlar, kullanımına bağlı olarak kalınlıkta değişebilir. 1-2mm genellikle bir ev tipi dikiş makinesi için maksimumdur, 4mm ve üzeri kumaşlar sadece endüstriyel makinelerde kullanılır.
Neopren ne için kullanılır?
Neopren mevcut olan en çok amaçlı insan yapımı kumaşlardan biridir. Bu sentetik, çok çeşitli süper arzu edilen özelliklere sahiptir ve tıbbi kumaş modasına kadar her şey için kullanılmasını sağlar.
Neopren’in esnek, esnek ve suya dayanıklı nitelikleri, özellikle hasta bakımı için tıbbi alanda faydalı olmasını sağlar. Bu aynı nitelikler aynı zamanda mükemmel bir malzemedir. Neopren ne kadar kalınsa, yalıtım o kadar büyük olur, yani derin deniz dalış kıyafetleri genellikle lastik üzerindeki basıncın daha yüksek olduğu 6-7 mm kalınlığındaki neoprenden yapılır. Bunun yanı sıra, neopren yağlara, yağlara,ve ısılara dayanıklıdır, bu da contalar, hortumlar, contalar ve daha fazlası için idealdir. Bu, II. Dünya Savaşı sırasında özellikle faydalı oldu. Aslına bakarsanız, halk savaş boyunca ordunun teçhizatı için iddia ettiği gibi, bir neopren hurda bile almadı.
Spot Neopren denizin derinliklerine dalmanıza yardımcı olmasının yanı sıra (Küçük Denizkızı tema tonu ipucu) da harika ozon ve hava şartlarına dayanıklı özelliklere sahiptir. Bu dayanıklılık özelliklerinden dolayı, kauçuk, depolama astarları ve korozyona dayanıklı kaplamalar gibi uygulamalar için de kullanılabilir.
Son yıllarda Neopren modaya uygun doğası nedeniyle yerini moda dünyasında buldu. 2014 yılında, moda yazarı “Elle” tarafından “Yazın Materyali” olarak bile ilan edildi. Elbiseler, pantolonlar, etekler ve üstler için kullanılmasının yanı sıra, Neopren’in çizilmeye ve hava koşullarına dayanıklı nitelikleri, soğuk mevsimlerde dış giyim için mükemmel olduğu anlamına gelir. Ekstra yastıklı konfor ve güvenlik için ayakkabılara, dizüstü bilgisayarlara ve ipad kılıflarına astarlar da eklenebilir.
Neopren kökenleri
1920’lerde doğal kauçuğa olan talep artmış ve fiyatlarda bir artışa neden olmuş, bu da benzer özelliklere sahip bir sentetik arayışa başlamıştır. Keşif www.partikumas.com araştırma grubundaki bir Bilim Adamı tarafından yapıldı. 1930’lar boyunca üretim süreci, malzemeye eşlik eden kötü bir kokuyu gidermek için geliştirildi ve dönemin sonunda, eldiven ve ayakkabı gibi ticari ürünlerde, araba motorları ve telefon kablosu gibi endüstriyel ürünlerde kullanılıyordu. . II. Dünya Savaşı’ndan sonra, şirket artan talebi karşılamak için bir neopren tesisi satın aldı ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yoğun bir şekilde çalıştı.
1950’de, modern ıslak elbise, ıslak elbise ile cilt arasındaki ince bir tuzak su tabakasının kullanıcının giyinip yalıtılmasına yardımcı olabileceği fikri ile mükemmelleştirildi. Kumaştaki hava, suyun vücut sıcaklığına hızlı bir şekilde ulaşabileceği ve ısı yalıtımı görevi görebileceği anlamına geliyordu. Neopren, tamamen su geçirmez olmadığından mükemmel bir malzemedi ve elbiseye küçük bir miktar su girmesi için mükemmeldi. 60’lı ve 70’li yıllarda, nemli elbiseleri daha sıcak ve daha ince yapmak için titanyum kaplı neopren ve neopreni oluşturmak için yağ yerine kireçtaşı kullanan kireçtaşı neopren gibi çeşitli neopren türleri geliştirildi.