Parti denim kumaş. Her yıl büyük miktarda kot gerektiren milyonlarca üretiyoruz. Denim ağırlıklı olarak dayanıklı bir tekstil kumaşına dönüşen zarif ve kabarık bir bitki lifi olan pamuktan yapılır.
Parti Kot. Pamuk, kot üretiminde en önemli hammaddedir. Liften modaya giden yol uzun ve pamuk birçok işleme aşamasından geçerek giyim haline getirilebilir. Denim kumaş üretiminde her adım aynı derecede önemlidir.
Her kot çifti köklerini bir tarlada buluyor.
Doğal lifli pamuk, geniş alanlarda yetiştirilen bitkilerde kapsüller halinde yetişir. Pamuk ekimi, sıcaklık, güneş ve ılımlı yağışa ihtiyaç duyar. Pamuk bir makine ile hasat edilir. Bitkiye zarar vermeden çekirdek kapsüllerini çıkarır. Hasat ve toplandıktan sonra, pamuk çırçırlanır. Keskin dilimler lifleri tohumları ayırır. Temizlenmiş pamuk elyafları balyalara sarılır ve daha sonraki işlemler için gönderilir.
Beyaz elyaflardan mavi ipliğe dönüşü
Parti Kot. Denim fabrikasında farklı ülkelerden gelen ve farklı özelliklere sahip, örneğin mukavemet veya uzunluk bakımından pamuk birbirine karıştırılmıştır. Bu, nihai ürüne tasarımcıların aradıkları özelliklerini tam olarak verir. Pamuk balya bir makine ile çekilir. Tek tek lifleri ayırır ve onları uzatır.
PARTİ DENİM KUMAŞ
Elyaf şekillenmeden önce taranmaları gerekir. Büyük, dönen bir silindirin küçük dişleri tek tek lifleri yakalar, onları hizalayın ve temizleyin. Parti Kot. Daha sonra, pamuklu iplikler (ön şerit olarak adlandırılır) elyaflar güçlenir ve nihayetinde iplik haline gelecek şekilde gerilir, bükülür ve bükülür. Streç denim için, pamuk ilave olarak elastan ve bazen de polyester iplikçiliğinde eklenir.
Pamuk ipliği şimdi adalar denilen adalar için hazır – çok büyük bir iplik ağı büyük toplar halinde yuvarlanırken.
Daha sonra, iplik, karakteristik mavi rengini elde etmek için indigo boya fıçılarında daldırılır. İplik fıçılardan çıkarıldığında, oksidasyon işlemi başlar. İplik, yeşilimsi renginden orijinal indigo mavisine dönüşür. İplik daha sık batırıldığında, denim rengi daha koyu hale gelir.
Modern teknoloji ve otomatik dokuma makineleri mekanik tezgahların yerini almış ve dokumayı daha kolay ve hızlı yapmıştır. Aynı zamanda, dokuma işlemi sırasında oluşan hatalar azaltılır. Denim kumaş çoğu bu “geniş tezgahlarda” yapılır. Parti Kot. Ancak, geleneksel, dar darboğazlarda yapılmış olan havyar kot kullanıyoruz.
KOT KUMAŞ ALANLAR
Dikey, indigo boyalı iplik (çözgü ipliği) yatay beyaz iplik (atkı ipliği) ile iç içe dokunur. Kotun daha sert ve sert hale getirilmesi ve ipliğin dokuma gerilmelerine dayanması için, nişastalı bir maddeye daldırılır.
Dokumadan sonra, kot, ile önceden büzülmüştür. Böylece yıkandıktan sonra koşamaz. Denimlere daha yumuşak bir doku ve daha görünür örgü vermek için kontrollü bir alev vasıtasıyla dakikada 80/100 m hızla beslenir. Lifler yüzeyde yanar.
Dikkatli bir kalite kontrolünden sonra, bitmiş kumaş işaretlenir ve kademelendirme yapılır ve daha sonra büyük rulolar üzerine sarılır. Kumaş artık otomatik makinelerden yaratıcı ellere ve dikilecek şekilde hazır.