Stok Kot Kumaş Alan.
Günümüzde denim ürünler herkesin gardırobunda. Ancak birkaç yüzyıl önce, yalnızca iş kıyafetleri olarak kabul edildi. Tahmin ettiğiniz gibi, bugün denim gibi kumaşlardan bahsedeceğiz. Çok yönlü ve pratik ve neredeyse hiç kimse onun dünyada nasıl göründüğünü hatırlamıyor.
Kot Kumaş Özellikleri
Denim, pamuktan yapılmış çok yoğun ve sert bir malzemedir bu nedenle denim, giysi dikmek için saf haliyle değil, likra veya elastan liflerinin eklenmesiyle kullanılır. Bu, giyimi rahat hale getirmek için yapılır.
Kumaş oldukça dayanıklı ve higroskopiktir. Elastan ilaveli kotlar hem genişlik hem de uzunluk açısından güçlü bir büzülmeye eğilimlidir . Kullanılan malzemenin yoğunluğu uygulamaya bağlı olarak değişir:
Stok Kot Kumaş Alan.
Hafif giysiler, gömlekler dikmek için 6 ila 10 ons arası ağırlıklar kullanılır.
Ceket, yağmurluk, şapka, pantolon dikiminde 10-14 ons malzeme kullanılır.
Kot Kumaş Tarihi
Denim’in kökeni ile ilgili çeşitli öykülerden herkes sevdiğini seçer. Ama kesin olan bir şey var, denim kelimesi bize bir zamanlar gemi yelken kumaşının yapıldığı Fransız şehri Nimes’den geldi.
Kot parçası alan. Denim giysi dikme fikrini ilk ortaya atanlar Levi Straus ve Jacob Davis’ti. 1873’te bakır iş giysisi dikmek için bir patent aldılar. Bu kumaşın tercihi yalnızca tek bir ilkeye dayanıyordu: güçlü ve dayanıklıydı.
O zamanlar bu malzeme kullanılarak dikilen tek şey kot pantolondu. O zamanlar kotun renginin kahverengi olduğu unutulmamalıdır. Ürünleri maviye boyamaya biraz sonra başladılar.
Denim popülerliğinin zirvesi 19. yüzyılın 30’larında geldi. O zaman, daha önce sadece bir bornoz dikmek için uygun olduğu düşünülen karakterleri bu malzemeden yapılmış kıyafetlerde spor yapan kovboy westernleri gösterilmeye başlandı . O zamandan beri, parça kot alan malzemesi, özellikle ondan dikilmiş pantolonlar – kotlar acımasız ve güçlü bir adamın sembolü haline geldi.
Kot kumaş üretimi
Stok Kot Kumaş Alan. Malzeme boyalı pamuk ipliklerden ve boyanmamış ipliklerden oluşur ve bunlara “atkı” denir. Renkli iplikler kumaşın temelini oluşturur ve bu nedenle onları ürünün önünden görüyoruz. Atkı iplikleri daima içte kalır. Genellikle iplik oranı üçe birdir.
Kenar genellikle denim üretiminde kullanılabilir. Bu, renksiz bir bordür halinde dokunan renkli ipliğe dayalı bir kumaştır. Bu teknoloji, malzemenin çözülmesine izin vermez. Çoğu durumda, iplik rengi bazı markaların ayırt edici bir özelliğidir.
Kot Kumaş Kullanım Özellikleri
Kumaş hakkında bu söylenebilirse, o zaman denim bakımı çok zahmetli bir malzemedir. Özellikle koyu renkli.Tüm kotlar için geçerli olan temel kural: asla kuru temizleme yapılmamalıdır. Bu kurala uyulmaması, kumaşın kimyasallarla etkileşimi nedeniyle nesnenin çok güçlü bir şekilde küçülmesine neden olacaktır.
Malzemenin özelliğinden dolayı, ürün yıkandıktan sonra yine oturacaktır, ancak bu size uymuyorsa, o zaman, eşyalar ıslakken ellerinizle şekillendirin, biraz esnetin ve bu şekilde kurumaya bırakın.