Krep Kumaş Kim Alıyor? Krep Kumaş nereden Satın Alabilirim? Taya Kumaş
Krep: kumaş türleri ve özellikleri
Krep, dokuma ve bileşimlerinde farklı olan, öncelikle düzensiz, kaba bir yapıda farklılık gösteren bir kumaş grubudur.
Üretim yönteminin madde mukavemeti ve elastikiyeti verdiği için onlardan ürünler çok uzun süre giyilir.
Krepin özellikleri ve bileşimi
Bu gruptaki kumaşlar farklı malzemelerden yapılabilir – ipek, yün, pamuk, sentetik elyaflar. Yüksek kaliteli krep şöyle niteliklere sahip olmalıdır:
Mukavemet. Çoğu zaman, krep kumaş çapraz olarak kesişen çok sıkı bükülmüş ipliklerden oluşur ve çapraz ipliklerin bükülme yönü her zaman zıttır. Bitmiş malzemeyi kaynattıktan sonra, iplikler kısmen çözülür, bu da kumaşa bir rahatlama verir. Öne çıkan dışbükey bir dokunun etkisi, ipliklerin bükülmediği, sadece özel bir sırada dokunulduğu ince örgülü bir örgü de oluşturur. Her iki teknoloji de kumaşı dayanıklı ve yırtılmaya karşı dayanıklı hale getirir.
Parlak, zamanla solmayan renk. Kumaş yüksek kaliteli iplikten yapılmışsa, boya yıllarca solmaz.
Kolaylaştırmak. Yoğunluğu ile ince krep en narin ve hoş kumaşlardan biridir. Bluzlarda ve uçan elbiselerde yaz için zarif bir şekilde uygundur.
Çoğu zaman, krep pratik olarak elastik değildir ve iyi gerilmez, çünkü bazı türleri büzülme karakteristiktir, bu nedenle, bu akılda olan ürünler için kumaş satın alınmalıdır. Çok hafif malzeme bile kırışmaz ve sık düzeltmeye ihtiyaç duymaz, dekoratif örtülerde iyi monte edilir.
Krep Kumaş Çeşitleri
Krep adı verilen bir gruptaki en yaygın doku türleri şunlardır:
Yün krep. Bunlar krep georgette, krep, şam gibi çeşitleri içerir. Bazı terziler, bu tür krep elbiseleri olarak adlandırılabilir, çünkü bunlar daha yoğun ve dış giyim dikişi için çok uygundur. İplikler çoğunlukla doğaldır, ancak bileşimde mutlaka belirtilen sentetik ilavelere de sahip olabilir.
Saten krep. Bu malzeme sadece çok güzel değil, aynı zamanda cilde da hoştur. Çoğu zaman doğal ipek, daha az kullanılan viskozdan yapılır. Tozu itme özelliğine sahiptir, ancak nefes alabilir ve cildin “nefes almasını” engellemez, karakteristik ipeksi bir parlaklığa sahiptir. Bu kumaşın dezavantajı, dikmenin oldukça zor olmasıdır ve onunla çalışırken sadece ince iplikler ve iğneler kullanılmalıdır. Saten krep şeffaf veya yarı saydam bir kumaştır.
Krep streç. Sentetik ilavesiyle viskoz içeren kalın güzel kumaş. En yaygın krep türlerinden biri, adından da anlaşılacağı gibi, diğer çeşitlerinden biraz daha esnektir. Gösterişsizdir ve diğer türlere kıyasla düşük bir fiyatı vardır.
Krep Şifon. Yarı saydam bir görünüme sahiptir ve doğal ipekten yapılmıştır. Oldukça pahalı kumaş. Saten ile aynı bakımı gerektirir.
Krep Jakarlı. Belirgin bir desene sahip kumaş, diğer kreplerden daha yoğun. Doğal veya sentetik ipliklerden yapılabilir.
Krep dalışı. Bu tip kumaş nispeten yakın zamanda ortaya çıktı. Oldukça elastiktir, çevre dostu kumaşlara aittir. En azından içinde sentetikler.
Krep orak makinesi. Bu tür malzeme çoğunlukla yatak takımları için kullanılır. İnce, hafif pürüzlü bir rahatlamaya sahiptir ve biraz gerilebilir, ancak şekil kaybını ve ürünlerin gerilmesini önlemek için ideal olarak tamamen esnek değildir. % 100 doğal malzemelerden üretilmiştir. Renk şeması, çoğu zaman parlak baskılı desenlerle dekore edilmiş en çeşitlidir.
Krep Kapsamı
Krepin çeşitli malzeme türleri ile temsil edilmesi nedeniyle, çok çeşitli ürünlerin üretimi için kullanılır. Güzel hafif yazlık elbiseler, zengin görünümlü perdeler, sıkı ve gündelik takımlar, yatak takımları, pantolonlar ve etekler ondan dikilebilir.
Diğer kumaş ürünlerini tamamlamak ve süslemek için çok uygundur ve astar olarak kullanılabilir. Bazı krep türleri döşeme için bile kullanılabilir.
Krep Kumaş Artıları ve Eksileri
Diğer tüm kumaşlar gibi, farklı krep türlerinin artıları ve eksileri vardır, artılar şunları içerir:
Güç;
Sunulabilir görünüm;
dayanıklılık;
Farklı kumaş seçeneklerinin geniş seçimi.
Dezavantajlar, özellikle ince krep için birçok çeşitte ortak olan aşağıdaki özellikleri içerir:
Bakımda zorluk;
Yüksek fiyat;
Havanın tuhaf doğası.
Krep Kumaş Nasıl Yıkanır?
Kumaşın kalitelerini kaybetmemesi için, özellikle doğal liflerden yapılan krep çok tuhaf olduğu için iyi bakıma ihtiyaç duyar. Makineyi özel dikkatle yıkayın ve el yıkama veya kuru temizleme tercih etmek daha iyidir.
Malzemenin ütülenmesi gerekiyorsa, bu sadece krep ve demir arasına ince bir bez koyarak, yanlış taraftan yapılabilir. Ürünü doğrudan güneş ışığına açık bir yerde bırakmayın.
Dikkatli seçim ve uygun bakım ile, krep, uzun yıllar sürecek, sahibini güzellik ve aşınmadan memnun eden vazgeçilmez bir kumaştır.