Benim için doğru olan hangisi?
Sorunun genel bir cevabı yok, çünkü az önce açıklandığı gibi çok çeşitli jarse kumaşları var. Ancak malzemeleri tanımak ve ardından hangisini kullanmak istediğinize karar vermek faydalı olacaktır. Bazı uygulama alanları yalnızca malzemenin özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle makaleye ilgili önerileri ekledik. Ayrıca farklı kumaşlar ile birçok projesi de tasarlayabilirsiniz. Meraklı olun, formaları tanıyın ve size sundukları çeşitlilikten yararlanın.

Kumaş : Örme kumaş kanununa göre, bunlar birbirine dikey olarak düzenlenir, yani ilmek içinde iki ipliğin yatay ve dikey sistemi bulunur. Kot, kenevir ipliği, brokar saten ve Si tüvit ile bazı dokuma kumaş örnekleri. Dokuların sınıflandırma yöntemleri çeşitlidir ve aşağıdaki gibidir;
Kumaş liflerinin türlerine göre sınıflandırılması . Üç tür kumaş lifi vardır: saf kumaş, dokuma kumaş ve karışık kumaş veya (karışık kumaş).
Saf dokuma kumaş – burada çözgü ve atkı aynı tip elyaftan, saf eğrilmiş iplik kumaştan yapılmıştır. Lifin özelliği, böyle bir kumaşın performansına yansır.
Dokuma kumaş
– Burada çözgü ve atkı, filament kumaşın veya ipliğin farklı liflerini kullanacaktır, örn. B. naylon filamentli çözgü veya viskon naylon kumaşlı atkı veya yün ipliği ipek kumaşlı ipek veya atkı ile çözgü.
Harmanlanmış Kumaşlar – Bu, pamuk karışımları, polyester-pamuk karışımları, yün polyester ve benzerleri gibi iki veya daha fazla tipte karışımlı iplik kumaşın kullanılmasını içerir. Eğirme işlemi sırasında lifler yan yana karıştırılır ve bu onların en büyük özelliğidir.
İPLİK – KUMAŞ – ALMAK BİZİM İŞİMİZ.
Kumaş liflerinin uzunluk ve inceliğe göre sınıflandırılması . Bunlar ayrıca pamuklu kumaşlar, orta uzunlukta kumaşlar, filament kumaşlar ve yünlü kumaşlar olarak alt gruplara ayrılır.
Pamuklu kumaş – burada uzunluğu yaklaşık 30 mm’dir ve pamuk ipliği için bir iplik ve pamuklu kumaş için kumaş bileşimine sahiptir.
Orta Boy Kumaş – Bu, orta uzunlukta elyaf iplikler ve orta uzunlukta elyaflardan oluşan pamuk ve yün elyaf arasındaki uzunluktur.
Filament kumaş
suni ipek kumaş, polyester ipek kumaş vb. Gibi filamentlerle dokunan bir kumaştır.

Yünlü kumaş – Yünlü kumaşın uzunluğu yaklaşık 75 mm’dir. İplik yünden yapılmıştır ve 75 mm uzunluğunda liflerden oluşur. Suni ve sentetik lifler, yün lifleriyle karışmalarını sağlamak için aynı uzunlukta kesilir. Bu iplikten yapılan kumaş yün kumaştır.
Kumaşın yapıya göre sınıflandırılması. Bu, maddelerin organize edilmesi kavramı ile ilgilidir ve üç alana bölünmüştür. Düz örgü, dimi ve saten.
Viskon jarse
Pek çok söylentinin aksine, viskon saf bir sentetik elyaf değil, doğal selülozdan yapılmış endüstriyel olarak üretilmiş bir üründür. Pamuğa çok benzer, ancak biraz daha ağırdır. Viskon formalar genellikle elastan ve viskon içerir.
Kullanıldığı yerler: hafif elbiseler, güzel dökümlü gömlekler ve üstler, kadınsı giysiler.
Saf pamuklu jarse

Şimdi işler gerçekten karmaşık bir hal alıyor, çünkü yukarıda bahsedilen pamuk-elastan karışımlarına ek olarak saf pamuktan yapılmış jarse de var! Esneklik daha sonra yalnızca bağlama yoluyla gelir. Pamuklu jarse olarak da pazarlanan streç jarselerden ayırt etmek için genellikle “saf pamuklu jarse” veya “% 100 pamuk” gibi isimlerle etiketlenirler. Materyal şiştikçe uzağa düşen şeyleri dikmek için pamuklu kazaklar kullanılmalıdır. Bir avantaj, alerji hastaları için uygunluktur.
Yün
Bu giyim malzemesi binlerce yaşında, ancak hala modası geçmiş değil. Yün sadece kire karşı duyarsız olduğu ve neredeyse hiç kırışmadığı için sizi rahat ve sıcak tutar. Bir numaralı yün tedarikçisi koyunlardır. Ancak tiftik tavşanı, alpaka, kaşmir keçisi ve diğer hayvanların ince tüyleri de Tekstil Etiketleme Yasasına göre yün olarak tanımlanabilir.
PARTİ KUMAŞ – STOK KUMAŞ – İPLİK ALINIR.
İşlenmemiş yün özel bir durumdur: bu sadece canlı hayvanlardan elde edilmiş (kesilmiş) ve çok az miktarda yabancı elyaf içeren yüne atıfta bulunabilir.