Viskon Kumaş Alanlar
Pamuğun ve ipeğin tek bir elyafta birleşmesinin avantajları: Viskon çok özel bir malzemedir. Yün, pamuk veya ipekten farklı olarak, doğrudan doğa tarafından sağlanmamaktadır. Ancak bu da doğal bir hammaddeye dayanmaktadır: Viskon selülozdan yapılır ve bu nedenle sentetik bir elyaf olarak değil, tüm suni ve sentetik elyaflar arasında en doğal olanı olarak kabul edilir. Üretim için, selüloz (örneğin kayın, okaliptüs veya ladin) kostik soda ile ayrıştırılır. Karbon disülfür ilave edilerek, viskoz elyafların veya filamanların nihayet çeşitli çalışma adımlarında elde edildiği temel kütle oluşturulur. Peki bu lifi bu kadar özel yapan nedir?
Viskonun karakteristik özellikleri
Viskon alan özel elyaf inceliği ile karakterizedir. Doğal kökeninden dolayı cilt dostudur ve sentetik liflerde yaygın olan hoş olmayan ter kokusunu önler – bu, özellikle klimasız bir ofiste veya yemek servisi ticaretinde çalışırken altın olarak ağırlığına değebilir. Viskon parçası kilo fiyatları gerilebilir değildir, bu nedenle bu malzemeden yapılan giysiler gevşek bir şekilde oturur ve vücuda rahatça sarılır. Ayrıca viskon kendi ağırlığının dört katına kadar nemi emebilir. Ve viskon, görünüm açısından da gerçek bir çok yönlüdür: filamentlerden çeşitli türlerdeki kumaşlar dokunabilir. Yünlü, pamuklu veya keten görünümlü giysiler sorun değil. Ek olarak, viskonun boyanması özellikle kolaydır ve hem parlak hem de mat bir versiyonu mevcuttur.
Kurumsal modada viskonun rolü / kilo ile viskon kumaş
Parti Viskon kumaş alan rayon olarak da bilinir. Doğal ve daha pahalı olan kardeşi gibi, kumaş da bu nedenle genellikle asil bir görünüme büyük değer verildiği yerlerde kullanılır. Takımınızı viskondan yapılmış bol bluzlar, etekler, elbiseler veya pantolonlarla donatın ve rahatlık ile şıklığı zahmetsizce birleştiren kurumsal bir görünüm yaratın. Ancak gündelik tişörtler de malzemeden çok iyi yapılabilir.
Viskonun uygun şekilde bakımı
Kumaş parçası alanlar. Birkaç kurala uyanlar, uzun süre viskon iş kıyafetlerinin tadını çıkarabilirler. Malzeme nazik bir döngüde 30 ° C ila 40 ° C arasında temizlenmeli ve sıkılmamalı veya kurutucuya konulmamalıdır. Nedeni: Islak olduğunda lifler ne dayanıklıdır ne de özellikle yırtılmaya dayanıklıdır. Kumaş alan. Bu yüzden uzanmak da bir avantajdır. Bu, hassas lifleri mümkün olan en iyi şekilde korur. Yıkama döngüsü sırasında ideal koruma için bir çamaşır filesi kullanılması da önerilir. İdeal olarak viskonun nemliyken düşük ayarda ütülenmesi gerekir. Genel olarak, gerçek ipek için önerilenle aynı bakım talimatları geçerlidir.
Viskon – doğal malzemeden yapılmış yumuşak kimyasal elyaf
Stok Viskon kumaş satın alan belirli bir işlem kullanılarak eğrilen yarı sentetik bir kimyasal elyaftır . Lifler ham madde selülozdan elde edilir. Bu nedenle viskon elyaf sentetik bir elyaf olarak kabul edilmez. Bu kadar popüler olmasının nedeni, viskonun iki kumaşın pamuk ve ipek avantajlarını birleştirmesidir. Ama lifi bu kadar özel yapan nedir ve hangi giyim eşyalarında kullanılıyor?
Yapay ipek arzusu
- Parça viskon alanlar. 1845 gibi erken bir tarihte, kimyagerler yapay olarak ipek benzeri lifler üretebiliyorlardı. O sırada bir selüloz bileşiği keşfedildi ve bu daha sonra “nitrat ipeği” veya “suni ipek” olarak patent başvurusunda bulundu. Daha sonra bu işlemi bakır oksit amonyak yardımıyla mükemmelleştirmek ve elyaf üretiminde kullanmak mümkün oldu. “Bakır rayon” üretimi başladı.
1900’lerde, parti viskon alanlar işlemine dayalı elyaf üretimi nihayet İngiltere’de geliştirildi. Bu aynı zamanda kimyasal elyaf endüstrisinin başlangıcıydı. Savaş sonrası ortaya çıkan “suni ipek çoraplar” ve kadın iç çamaşırlarında kullanılan “kimyasal ipek” moda dünyasında düpedüz devrimci bir etki yaptı.