Viskon ne tür bir kumaştır?
Viskon, ‘suni ipek’ adı altında da bilinen doğal bir temel malzemeden (selüloz) yapılan kimyasal olarak üretilmiş bir elyaftır. Moda endüstrisinde elyaf, hafif ve gevşek bir şekilde düşmesi gereken giysiler için yapay ipek olarak kullanılır. Blazerlerin astarı gibi parlak efektler için de viskon kullanılır.
Viskon doğal mı yoksa sentetik bir elyaf mı?
Viskon, ahşaptan elde edilen doğal bir hammadde olan selülozdan oluşur. Bununla birlikte viskon, pamuk veya ipek gibi doğal bir elyaf değildir. Bunun nedeni, kimyasalların doğal ağaç liflerinden viskoz yapmak için kullanılmasıdır. Viskon yarı sentetik bir elyaftır.
Viskon sürdürülebilir mi?
Viskon doğal bir hammaddeden yapılsa da geleneksel üretimde kimyasallar kullanılmaktadır. Bu nedenle, malzeme sürdürülebilir olarak tanımlanamaz. Lyocell ile durum farklı. Lifler de selülozdan elde edilir, ancak çevre dostu koşullar altında işlenir.
Viskon nasıl yapılır? Parti viskon kumaş alan
Viskon yapmak için selüloza ihtiyaç vardır. Selüloz, kayın, çam, ladin veya okaliptüs ağacından hamur halinde elde edilir. Kimyasalların eklenmesiyle hamur, sert, bal benzeri bir kütleye dönüşür. Bu aynı zamanda viskoz olarak da bilinir. İplik oluşturmak için kütle, özel bir eğirme işlemi kullanılarak nozullardan bastırılır. Memenin çapına bağlı olarak ince veya güçlü ipler oluşturulur. Bunlar daha sonra renklendirilebilir ve kumaş haline getirilebilir.
Viskon iplik alan. En sevdiğiniz giysilerin üzerindeki bakım etiketine daha yakından bakarsanız, her tekstilin% 100 viskondan yapılmadığını, aynı zamanda diğer doğal veya sentetik elyaflarla karıştırıldığını göreceksiniz. Her karışımın avantajları vardır. Pamuk giysilerinizin daha dayanıklı olmasını sağlar, polyester daha az kırışmasını sağlar.
Viskonun hangi özellikleri vardır?
Viskon parçası alan pamuk ve ipeğin olumlu özelliklerini birleştirir. Bir yandan viskon ipek kadar yumuşak, parlak ve cilt dostudur, bu yüzden malzeme yapay ipek olarak da bilinir. Öte yandan pamuk kadar dayanıklı, nefes alabilen ve emicidir.
Bir bakışta viskonun temel avantajları ve dezavantajları:
✅ ipeksi, parlak görünüm Viskon kumaş alan.
✅ hafif ve yumuşak
✅ çok emici
✅ nefes alabilir ve soğutma
❌ kırışma eğilimi
❌ gerilemez
❌ yıkama sırasında çekebilir
Modada viskon: kumaş nerede kullanılır?
Stok viskon kumaş alan. Kolay ve gevşek bir şekilde düşen bir giysi mi arıyorsunuz? O zaman viskondan yapılmış modayı seçin! İster havadar, hafif gündelik elbise, ister günlük kesilmiş bluz gömlek veya dökümlü pijamalar – etikette viskon yazıyorsa, her şeyi doğru yapıyorsunuz demektir. Tekstiller rahattır, giymesi hoş ve özellikle yazın cildinizde hoş bir serinlik hisseder. Ama hepsi bu değil. İpeksi bir parlaklığa sahip olduğu ve zarif göründüğü için, viskon gece kıyafetleri için de iyi bir seçimdir.
Kilo kumaş fiyatları. Yeni bir şal veya atkı almak ister misiniz? Kumaş burada da pürüzsüz örtüsü ve güçlü renkleri ile öne çıkıyor. Ve ceketinize veya ceketinize yakından bakın. Astar kesinlikle viskondan yapılmıştır.
Parti Viskon giysiler için bakım ipuçları: Viskon uzun süre güzelliğini koruyor
Viskon tekstillerinize nazik davranır ve onlara özen gösterirseniz, uzun süre giyebilirsiniz. Bakım etiketlerinde her zaman temizlik talimatlarını bulabilirsiniz. Aşağıda, giysilerinizi en iyi şekilde nasıl yıkayacağınız, kurutacağınız ve ütüleyeceğiniz konusunda size ipuçları verdik.
➜ Viskon satın alanlar tekstilleriniz için 30 ila 40 ° C arasında hassas programı seçmelisiniz. Bu programda çamaşırlar düşük hızda sıkılır, bu da daha az kırışması anlamına gelir. Daha fazla su, giysilerin tamburu o kadar sert ovalamamasını da sağlar.
➜ Kot pantolon, fermuarlı veya pullu giysiler viskon kumaşlarla birlikte makineye konulmamalıdır. Hassas kumaş zedelenebilir.
PARTİ – İPLİK – KUMAŞ – ALINIR HEMEN ARAYINIZ GELELİM.
➜ Toz halindeki ürünler genellikle ince viskoz elyaflar üzerinde kalıntı bıraktığından, sıvı yumuşak bir deterjan kullanın.
➜ En sevdiğiniz parçaların havayla kurumasını bekleyin ve kırışmaması ve çekmemesi için kurutucu olmadan yapın.
➜ Viskon kumaş alan giysinizi ters çevirin, nemliyken ütüleyin veya kumaşta parlak noktalar oluşmaması için nemli bir bezin altına koyun.
➜ Lekeleri çıkarmanın en iyi yolu, göze çarpmayan bir alanda önceden test etmeniz gereken safra sabunu kullanmaktır.