Elbiselik Kumaşlar. Zeytinburnu Kumaş Pazarı.

Etnik desenli elbiselik kumaş elbiselik kumaş isimleri kumaş satanlar parça kumaş satışı penye kumaş fiyatları desenli kumaş pamuk keten kumaş elbiselik kumaş fırsatı viskon kumaş. Kumaş türleri,elbiselik kumaş çeşitleri,abiye kumaş isimleri,double kumaş nasıl bir kumaştır,krep kumaş,helyum kumaşı nedir,jarse kumaş özellikleri,

Etnik desenli elbiselik kumaş elbiselik kumaş isimleri kumaş satanlar parça kumaş satışı penye kumaş fiyatları desenli kumaş pamuk keten kumaş elbiselik kumaş viskon kumaş. Kumaş türleri,elbiselik kumaş çeşitleri,abiye kumaş isimleri,double kumaş nasıl bir kumaştır,krep kumaş,helyum kumaşı nedir,jarse kumaş özellikleri.

Desenli Elbiselik Kumaş Seçimi

Bu soruları sormadan kumaş almayı bırakın! Bu sorular, kıyafet dikmek için kumaşın nasıl seçileceğini ve nasıl doğru yapılacağını öğretecektir!

Giyim için kumaş seçmenin zor yanı, tüm ağırlıklarda, tüm renklerde, yumuşak ve sert ellerde, tüm baskılarda, tüm liflerde, tüm dokumalarda ve tüm streç veya streç dokumalarda olmasıdır. Nasıl bu kadar çok seçenek ile seçim?

Önce kumaşı mı yoksa önce deseni mi seçersiniz? Desen seninle mi konuşuyor yoksa kumaş seninle mi konuşuyor? Sık sık önce kumaşı seçiyorum, ancak gardırobumdaki belirli delikleri doldurmak için önce deseni seçiyorum.

Yeni başlayanlar için terzilik – kumaş nasıl seçilir ve satın alınır

Dikiş ve terzilik konusunda yeniyseniz, kumaş dükkanlarını biraz şaşırtıcı bulabilirsiniz. İşte nasıl başlayacağınız…

Kumaş için hızlı başlangıç ​​kılavuzu

Parti Kumaşlar dokunmuş veya örülmüştür ve hayvansal liflerden (yün ve ipek), bitki liflerinden (pamuk ve keten gibi) veya yapay liflerden (naylon gibi) yapılabilir. Örme kumaş alan dokuma kumaşlardan daha esnektir.

Burada mevcut her kumaş hakkında konuşacak yer yok, bu yüzden sadece ana kumaşlardan bazılarından bahsedeceğim:

Pamuk – en çok yönlü spot kumaş olan dokuma pamuk, hafif mendillerden ağır tuvallere kadar birçok farklı ağırlıkta gelir. Genellikle gömlekler, etekler, pantolonlar, kot pantolonlar ve çantalar için kullanılır. Denim, moleskin ve kadife gibi kumaşlar genellikle pamuktan yapılır. Fiyat aralığı – genellikle oldukça ucuz.

Pamuklu jarse / örme – ince pamuk ipliğinden makine ile örme, bu kumaş t-shirtlerden yapılmıştır. Giymek sıkı ve rahattır, ancak dokuma kumaş kadar dikmek kolay değildir.

Keten dokuma keten dikmek kolaydır ve çeşitli ağırlıklarda gelir. Çok fazla buruşma eğilimi gösterir ve genellikle pamuk ile karıştırılır. Ana kullanımı yazlık giysiler yapmaktır. Oldukça pahalı olabilir.

İpek – genellikle lüks iç çamaşırları, bluzlar ve elbiseler için kullanılan parlak, kaygan dokuma kumaş. Pahalı ve dikilmesi zor.

Yün – örme veya dokuma olabilir. Yünlü kumaşlar genellikle takım elbise, palto ve lüks etek ve pantolonlara yapılır. Genellikle oldukça pahalıdır ve kuru temizleme eğilimindedir.

Polyester ve polikoton – sentetik dokuma kumaş, genellikle hafif ve buruşmaz. Polycotton, polyester ve pamuğun bir karışımıdır. Genellikle oldukça ucuz.

Daha fazla ayrıntı istiyorsanız (aslında çok fazla ayrıntı), kumaş türleri için AZ rehberime bir göz atın. Kumaş özellikleri, dikişteki ana kullanım alanları ve birçok çeşit pamuk, yün, çarşaf, ipek, sentetik ve arayüz ve astar için yıkama bakım talimatlarını içerir.

Yeni başlayanlar için iyi kumaşlar

Başlangıç ​​olarak, dikilmesi kolay ve çok pahalı olmayan parça kumaş satın almak iyi bir fikirdir. Yine de hata yapmaktan çok korkmayın – bir noktada kumaşı mahvedeceksiniz! Ancak, bu kötü anı mümkün olduğunca uzun süre ertelemek için şunları arayın:

Diktiğinizde çok fazla kaymayacak veya germeyecek dokuma kumaş alanlar. Bu gerçekten pamuk, keten veya pamuk-keten kumaş alanlar seçmek anlamına gelir. İpek, suni ipek, parlak polyester ve pamuklu spot jarse ve diğer örme kumaşlardan kaçının.

Düz renkler veya küçük baskılar. Düzenlenmesi daha zor olduğu için şu an için çizgilerden, kontrollerden ve büyük desenlerden kaçının.

Hafif ve orta ağırlıkta kumaşlar. Öncelikle denim gibi ağır kumaşlardan kaçının, çünkü manipüle edilmesi daha zordur. İlk dikiş girişiminiz için kadife gibi engebeli veya çıkıntılı kumaşlardan uzak durmak da iyi bir fikirdir.

Kumaş nasıl alınır

Önce hangisini, dikiş desenini veya kumaşı almalısınız? Sanırım önce dikiş deseninizi satın almanın ardından kumaş almanın en kolay yolu. Deseninizi aldıktan sonra, ne tür bir kumaş aradığınızı ve ne kadar kumaş alacağınızı bilirsiniz. Aynı zamanda eşleştirmek için herhangi bir iplik, fermuar, düğme veya diğer kavramları da satın alabilirsiniz.

Yine de her zaman böyle çalışmaz. Dayanamayacağınız fantastik bir kumaş bulursanız, bir şey dikmeye hazır olduğunuzda seçeneklerinizi açık tutmak için 3m satın alın.

Bir dükkanda kumaşa bakarken:

Kumaşın dikiş deseniniz için önerilenlerden biri olup olmadığını kontrol edin.

Kumaş cıvatasını biraz açın ve kumaşın nasıl asıldığına bakın (örtü olarak adlandırılır). Hissetmeyi seviyor musun? Yumuşak mı sert mi? Bu, yapmayı planladığınız şeye uyuyor mu? Kumaş cızırtılı mı?

Etikete bir göz atın – lif içeriği ve bakım talimatları hakkında bazı bilgiler olmalıdır. Makinede yıkayabilir misiniz veya sadece kuru temiz mi? Çok yüksek bakım gibi görünüyorsa, devam edin.

Kumaşta planlanan projenizi görselleştirin. Doğru görünüyor mu? Sevdin mi? Kumaş size uygun bir renkte mi?

Kumaşın genişliğini kontrol edin. Kumaşlar farklı genişliklerde yapılır: esas olarak 150cm (60 ”) ve 115cm (45”). Hangi parça kumaş uzunluğunu satın almanız gerektiğini öğrenmek için deseninize bakın. Her ihtimale karşı yıkamada% 10 büzülmeye izin verecek kadar kumaş satın aldığınızdan emin olun.

Acele etmeyin – kumaş rulodan kesildikten sonra genellikle geri dönemezsiniz, bu yüzden satın almaya acele etmeyin.

Kumaş hazırlama ve kesme

Etnik desenli elbiselik kumaş elbiselik kumaş isimleri kumaş satanlar parça kumaş satışı penye kumaş fiyatları desenli kumaş pamuk keten kumaş elbiselik kumaş fırsatı viskon kumaş. Kumaş türleri,elbiselik kumaş çeşitleri,abiye kumaş isimleri,double kumaş nasıl bir kumaştır,krep kumaş,helyum kumaşı nedir,jarse kumaş özellikleri,

Kumaşınızla eve döndüğünüzde, bir kerede doğruca içine kesmeye direnmeye çalışın. Sıkıcı ama gerekli bir adım, önce kumaşınızı yıkamak ve ütülemektir. Giysiyi yıkayacağınız gibi kumaşı yıkayın – kumaş hiç büzülecekse, onu bir şeye dikmek için çok zaman harcadıktan sonra yapmak daha iyidir. Kumaş kuruduğunda, tekrar pürüzsüz bir şekilde ütülemeniz gerekir.

Dikiş deseninizde, kumaşınızın genişliğine bağlı olarak farklı kesme düzenleri için talimatlar bulunur. Yaptığınız stil ve sahip olduğunuz kumaş için doğru kesme düzenini bulun – kumaşı mizanpajda gösterildiği gibi katlamanız gerekebilir.

Desen parçalarınızı kabaca kesin ve ütüleyin (hafif ısı ve buhar yok). Kesim düzenini izleyerek parçaları kumaş üzerine yerleştirin. Kesmeye başlamadan önce tüm parçaları yerleştirmek iyi bir fikirdir, böylece her şeyin sığacağından emin olabilirsiniz. Desen parçalarını kumaşa sabitleyin, gidin ve bir mola verin, sonra geri dönün ve çalışmanızı kontrol edin. Son olarak, derin bir nefes alın, terzinizin makasını alın ve kesin!

Yorum Yap

7/24 BİLGİ İÇİN YAZIN